SHUN White broodmes 23cm

215.00

SHUN Classic White
kartelmes / broodmes

  • lemmet: 23,0 cm
  • greep: 12,2 cm
  • gewicht 205 gram
  • EAN 4901601009323
Artikelnummer: DM0705W Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

De SHUN classic koksmessen serie behoort tot de meest uitgebreide Damast messenserie ter wereld. SHUN Professionele koksmessen worden van een speciaal ontwikkeld, uit 2 x 32 lagen gesmeed roestvast Damaststaal vervaardigd. De binnenste laag bestaat uit VG-MAX staal. Het eindproduct bestaat dus uit 65 lagen en deze hoogwaardige staallegering is uiterst corrosiebestendig, extreem hard (61±1 HRC, 1.0% koolstof, 1.5% kobalt) en geeft het lemmet een onvergelijkbaar langdurige scherpte retentie.

  • VG-max Damaststaal met een hardheid van 61 Rockwell
  • Handgeslepen kroploos lemmet
  • Ergonomische greep, sublieme balans
  • Made in Japan

Het lemmet van elk SHUN mes wordt ambachtelijk met de hand convex (bolrond) geslepen waardoor er een onvergelijkbare scherpte ontstaat  die het SHUN mes zoals geen ander mes zelfs door het moeilijkste product laat snijden. Deze scherpte gecombineerd met het uitgebalanceerde gewicht van de messen maakt dat ook langdurig werken niet vermoeiend is.

De greep is van het fijnste, gelamineerde Pakka-hout en is ergonomisch gevormd. Een dwarsdoorsnede van het heft laat een “kastanjevorm” zien, die voor elke hand bijna natuurlijk vastpakt. Bij de Classic serie is het Pakka-hout diep donker bruin tegen zwart aan gekleurd, bij de White serie is dat zeer stijlvol in een lichte houttint uitgevoerd.

Over hoe een mes in de hand ligt kun je veel zeggen, uiteindelijk is dat heel persoonlijk. De Shun Classic serie heeft een niet symmetrische kastanjevorm, die voor zowel links- als rechtshandig gebruik goed in de hand ligt. Daarnaast wordt er van een 3-tal lemmetvormen ook nog een speciale gespiegelde uitvoering geproduceerd (de zgn. linkshandige uitvoering).

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.