Classic uitbeenmes ossenhoorn

159.00

Classic uitbeenmes
Ossenhoorn

  • lengte 31,0 cm
  • lemmet 16.5 cm / heft 14.5 cm
  • handgesmede lemmets
  • hardingsproces: ijsharding
Artikelnummer: SAL5002C Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Saladini koksmessen

Bij Coltelleria Saladini worden de koksmessen nog in eigen huis gesmeed. Dit kan men herkennen aan het ingestanste logo dat wordt aangebracht voor het hardingsproces. Wat de staalkeuze aangaat is men zeer selectief, dat ziet men terug in het eindproduct. High Quality stainless steel AISI420C met een hoog carbon gehalte zorgt voor een lange scherpte retentie. De koksmessen van Saladini ondergaan het zgn. ijshardings proces dat zorgt voor een hardheid van circa 57° HRC en worden met de hand geslepen onder een hoek van ongeveer 16°.

Voor het heft gebruikt men natuurlijke materialen zoals olijfhout en hoorn. De gebogen vorm van het handvat is niet alleen ergonomisch en mooi, maar heeft tevens als voordeel dat men gebruik kan maken van materialen uit één stuk, waarmee een optimale hygiëne wordt gewaarborgd.

 

Onderhoud & reiniging

Deze handgesmede koksmessen alleen met de hand afwassen en daarna zorgvuldig afdrogen. De olijfhouten handvatten kunnen worden gevoed met zuivere olijfolie om uitdrogen tegen te gaan. Berg de messen altijd zo op, dat de lemmets van de verschillende messen elkaar niet kunnen raken. Mocht een mes na verloop van tijd iets van haar scherpte verliezen, dan kan het lemmet met een aanzetstaal worden aangezet voor onderhoud.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.