Seki Magoroku Composite vleesmes 23cm

249.00

Seki Magoroku Composite
vleesmes 23.0 cm

  • geschikt voor links- en rechtshandig gebruik
  • hardheid 61 Rockwell
  • lemmet lengte 23.0 cm
  • lengte heft 12.0 cm
  • gewicht 155 gram
Artikelnummer: MGC0404 Categorie: Tag:

Beschrijving

De serie Seki Magoroku Composite is inmiddels met een aantal design awards bekroond, en staat symbool voor de hedendaagse designexpertise van het huis kai. De serie combineert dynamiek met flair: het uit twee verschillende staalsoorten samengestelde lemmet (in het Engels “composite”) wordt doorkruist door een zichtbare koperen soldeernaad. De staalsoorten worden afzonderlijk van elkaar vervaardigd om dan in een volgende bewerking met behulp van vloeibaar koper aan elkaar te worden verbonden. Het daaruit resulterende verschijningsbeeld is indrukwekkend  en maakt het lemmet tot een highlight van de Japanse smeedkunst. De combinatie met het licht houten heft maakt de serie futuristisch, licht en verfijnd. De messen bieden bovenal absolute scherpte en presteren algeheel buitengewoon.

Het lemmet combineert verschillende texturen en staalsoorten: de afgeschuinde, gepolijste krop gaat over in de gesatineerde, afgeronde rug uit SUS420J2 staal en eindigt in een snede van bijzonder hard VG-MAX-staal. Het symmetrisch geslepen lemmet combineert een minimalistische esthetiek met hoge snijprestaties en een goede corrosiebestendigheid.

De greep is dwars generfd en uitgevoerd in een licht Pakkahout en sluit naadloos aan op de doorlopende tang. Het is dankzij de symmetrische vorm geschikt voor zowel rechts- als linkshandig gebruik. De handgreep is slank van vorm en licht van gewicht – met daardoor het zwaartepunt op het lemmet en dus dynamisch in gebruik. De naadloze overgang van de handgreep naar de gepolijste krop maakt het mogelijk het mes aangenaam en gemakkelijk vast te pakken tussen duim en wijsvinger.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.